Veel gestelde vragen

Eigen baas

Hoewel je natuurlijk bij het Bijles Team hoort van Bijles van Bijles Thuis voor de buis, ben je in de praktijk gewoon je eigen baas. In de volgende vragen ontdek je dat je alle vrijheid hebt van de wereld.

Ja, je kan in je profiel aangeven welke dagen je wel en welke dagen je niet wilt werken. Leerlingen zullen alleen een bijles kunnen boeken op een door jou ingestelde beschikbare dag. Je kunt daarnaast je vrije dagen instellen, inclusief speciale dagen, zoals je verjaardag, waarop je niet wilt werken. Je werkt namelijk met een 0-uren contract dus je hebt ook geen verplichting van minimale werkdagen.

Ja, je kan in je profiel aangeven van hoe laat tot hoe laat je beschikbaar bent voor bijlessen. Je kan ook pauzes aangeven en/of verschillende tijdsblokken.

Ja, je kan tijdens je sollicitatie aangeven in welke vakken je les wilt geven. Je dat baseren op wat je leuk vind en waar je goed in bent. Daarnaast zullen wij ook controleren of je de capaciteiten hebt voor een bepaald vak. 

Ja, als je het leuk vindt om voor een specifieke doelgroep op basis van leeftijd les te geven, zou dat kunnen. Je kan bijvoorbeeld aangeven of je bijles wilt geven aan de basisschool, middelbare school onderbouw en/of bovenbouw. Als je echter les wilt geven aan de bovenbouw, heb je natuurlijk relatief meer capaciteiten nodig, die wij ook zullen controleren op basis van een aantal factoren.

Solliciteren

  • Je bent minimaal 16 jaar oud. 
  • Je zit op de HAVO, het VWO, het HBO of op de universiteit.
  • De rest zullen wij met je doornemen in het sollicitatieproces.
Er is verder geen (onderwijs)ervaring vereist om je bij ons aan te sluiten. 
  • Ga naar bijlesthuisvoordebuis.com/solliciteren, vul het formulier in en boek een sollicitatiegesprek.
  • Maak een account.
  • Log in en bekijk je afspraak.

Je kan bedenken wat je motivatie is om bijles te gaan geven, en waarom jij geschikt bent.

Verder hoef je je niet voor te bereiden. Je gaat wel een proefbijles geven, maar dat is op een later moment en je krijgt daarvoor alles helder uitgelegd.

  • Het sollicitatieformulier
  • Het sollicitatiegesprek
  • De proefbijles
  • Het contract.

Aan het eind van je proefbijles, zullen wij je vertellen hoe je het hebt gedaan.Vervolgens zullen wij aangeven of je bent aangenomen.

Loon

Bij ons krijg je betaald voor de tijd die je investeert. We betalen onze bijlesdocenten per uur. Dit stelt je in staat om je volledig te richten op het bieden van kwalitatief hoogwaardige lessen en je hoeft je geen zorgen te maken over de administratie van individuele bijlessen. We waarderen je tijd en inzet op een rechtvaardige en eenvoudige manier.

Bijlesdocenten bij Bijles Thuis voor de Buis ontvangen een loon van €10 per uur voor hun bijleswerkzaamheden. Dit tarief is van toepassing op zowel in-persoon als online bijlessen. Dit is gemiddeld meer dan bij de supermarkt, HORECA of bezorgingservice.

Als je in januari een bepaald aantal bijlessen hebt gegeven, krijg je die uitbetaald in de eerste 2 weken van februari.

Je krijgt een e-mail van je loonstrook en het verdiende bedrag zal op je IBAN gestort worden.

Eventuele vragen met betrekking tot het loon kan je mailen naar docentenservice@bijlesthuisvoordebuis.com.

Bijles

Als je inlogt met je accountgegevens, kan je al je afspraken inzien, met de bijbehorende data.

De bijles geef je bij de leerling thuis. Bij de afspraakinformatie, kan je het adres van de leerling zien.

Leerlingen kunnen bij jou een bijles boeken. Vaak kiezen ze er eerst voor om kennismakingsgesprek te boeken.

Leerlingen kunnen een bijlage (foto/screenshot/document) toevoegen als ze een bijles boeken. Ze kunnen dus bij elke bijles de stof aangeven die ze willen behandelen.

Tijdens de bijles wordt van jou verwacht dat je de student begeleidt, uitleg geeft over onderwerpen, vragen beantwoordt en oefeningen helder maakt. Je zult samenwerken om sterke punten tot uiting te laten komen en uitdagingen aan te pakken, terwijl je een ondersteunende leeromgeving creëert. Feedback geven aan de leerling, is de manier om de leerling op de lange termijn te ondersteunen.

Menu

Leerlingen

Docenten